Начало/Новини/Дара Стоянова – републикански вицешампион

Дара Стоянова – републикански вицешампион

От 27 до 30 август в София се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика в категория "Елит". Състезанието беше продължително и трудно.
Сутринта квалифициралите се 30 гимнастички от девойки младша възраст изиграха 4 съчетания - на въже, топка, бухалки и лента. Общият сбор от оценките оформи крайното класиране в многобоя. В него Дара успя да стане втора, като 3 от общо 4 от оценките и бяха най-високите. Следобед същия ден се проведоха и финалите на отделните уреди, където Дара се класира призово на всичките четири уреда. Малката грация изигра своите съчетания въздействащо, уверено и с изключителен артистизъм успя да се пребори за 4 сребърни медала. Изключителен успех за Дара и нейната треньорка Вили Петкова, предвид затрудненията по време на извънредното положение и ограничения достъп до залата.
„Елит“ е най-високата категория в художествената гимнастика. Право на участие в това Държавно първенство имат само състезателките, които са се класирали до 30 място след проведените в началото на годината квалификации. Ученичката от спортното училище в Пазарджик и състезателка в СК „Диляна Прима“, придоби това право след като се класира първа в квалификациите, на която се явиха 76 кандидат „елитки“ от цялата страна. Републиканското е в държавния календар на БФХГ и е най-важното вътрешно състезание за всяка индивидуална гимнастичка.
Дара е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов". А триката, осигурени й от фондацията, очевидно са й на късмет :)