Начало/Новини/Гран при за пианистката Хрисиана Савова от НК “Път към Славата”

Гран при за пианистката Хрисиана Савова от НК “Път към Славата”

На 20 март се проведе конкурсната програма в категория "Инструменталисти" на НК „Път към Славата“ - София. Третокласничката от Пловдив се представи във възрастовата група 8-10-годишни със Соната от Joseph Haydn No31 in A-flat major, Hob XVI-46 и произведение на автор от ХХ век – „Малък етюд“ на Васил Казанджиев.
За наша голяма радост за изпълнението си тя беше удостоена с Голямата награда на категорията - най-високото отличие сред всички пианисти, от всички възрасти.

В края на февруари Хриси - ученичка на Светлана Косева, взе участие и във френския Международен конкурс "Cap Ferret Music Open", който по изключение тази година се проведе онлайн, поради усложнената здравна ситуация. Тя спечели единодушно първа награда със специалните поздравления на журито. С високото отличие Хриси получи директно класиране за финалите на два международни конкурса - в Япония и Франция.
Организатори на конкурса са Хелене Бергер - концертираща пианистка и артистичен директор, и кметът на Леж-Кап-Фере. През последните 10 години форумът е едно от най-значимите събития в югозападна Франция, като освен концерти, включва публични майсторски класове и музикални семинари.

Хриси е член на Клуб 2019 и на Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов".