Начало/Новини/Георги Грозев пак спечели първа награда

Георги Грозев пак спечели първа награда

Младият тромпетист получи признание от Международния онлайн фестивал-конкурс „All Colours of Art” – Италия. Георги се класира на първо място в категория „Духови инструменти“, с камерно изпълнение - в дует с пианистката Мария-Десислава Стойчева. Конкурсът се проведе с видеозаписи от 15 ноември до 1 декември, участие взеха музиканти от 12 държави. Фестивалът се организира ежегодно от асоциация „Cultura in Movimento” и се провежда присъствено в Римини (Италия), но тази година, поради здравната криза, се състоя в онлайн формат.
За последния месец Георги стана лауреат на още три първи награди като солист, и на трета награда в камерен ансамбъл “GMB”: МК “Great Composers Competition”, и конкурсите от Програмата на Министерството на културата за закрила на деца с изявени дарби НК за изпълнение на българска музика “Върбан Върбанов” - Бургас, и МК за камерна музика и индивидуални изпълнители “Проф. Асен Диамандиев” - кк Боровец.
Георги е ученик на НУМТИ “Добрин Петков” - Пловдив, в класа по тромпет на изтъкнатия педагог Пенчо Пенчев. Член е на Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2018 г.