Начало/Новини/Вяра спечели еднолично световен конкурс

Вяра спечели еднолично световен конкурс

На 8 юли бяха обявени резултатите за 2024 година на ежегодния Световен конкурс за детска рисунка "Worldwide Kids Drawings". Вяра спечели еднолично първото място със своята рисунка "Мечта". Това е огромен успех за нея, който ще я стимулира да продължава да развива таланта си и да твори красота.
В конкурса се включват хиляди деца от цял свят на възраст от 6 до 17 години. Темата е свободна. Компетентно жури определя победителите – само едно първо, едно второ и едно трето място.

През последната седмица Вяра спечели още две престижни международни награди – първа награда (най-високо отличие) от 5-ото издание на международния конкурс и изложба за детско изкуство "Anuragyam" - Индия, както и първа награда (най-добра рисунка с маслени пастели) от 29-ия Международен онлайн арт конкурс "Kala Kutumbh Foundation" - Индия.

А само преди дни Вяра се завърна от Лондон, където имаше честта да представи своя картина на изложба в Кралското дружество по изкуствата. Изложбата бе под надслов "Размисли за конфликта" и включваше 33 избрани произведения на изкуството, участвали в международния конкурс на Never Such Innocence (NSI) през последното десетилетие. NSI е благотворителна организация, която възниква като проект за отбелязване края на Първата световна война чрез изкуството. Повече от 11 000 млади хора от 47 различни държави се включват в проекта, като създават литературни произведения, рисунки и песни. През 2019 г. във фокуса на организацията се включват всякакви форми на конфликти през цялата история, до наши дни включително. До настоящия момент са участвали деца и младежи от над 125 държави. Изложбата им дава възможността да изразят мнението си за войната и конфликтите в историята. През 2021 г. рисунката на Вяра „Дете от Сирия“ спечели второ място и именно тази картина бе една от избраните за участие в юбилейната изложба, а Вяра получи покана от организаторите да представи лично своята творба в Лондон.

Вяра е член и на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация "Димитър Бербатов". Лауреат на Голямата награда за 2016 г., финалист за Голямата награда за 2017 г., 2020 г. и 2021 г.