Начало/Новини/Вяра Пенчева е големият победител в конкурс на Turkish Airlines

Вяра Пенчева е големият победител в конкурс на Turkish Airlines

Вяра впечатли журито с пъстра рисунка, изобразяваща по оригинален начин Париж и неговите забележителности. За трета поредна година турската авиокомпания организира в България конкурса за детска рисунка „Градът, за който мечтая с Turkish Airlines“. В него имат право да участват деца на възраст от 5 до 12 години от цялата страна.
Официалната церемония по награждаването на тазгодишните победители се проведе на 30 ноември на Терминал 2 на Летище София. Вяра получи своята награда лично от г-н Мехмед Гюркайнак - генерален мениджър на Turkish Airlines за България. Големият победител печели 3 двупосочни билета до нарисуваната от него дестинация. Вяра е много щастлива, защото съвсем скоро ще има възможност да сбъдне една от своите мечти – да посети Париж и да се изкачи на Айфеловата кула.
Това е поредното признание за таланта на малката Вяра. Тя е ученичка в IV клас на СУ „Райчо Каролев“ - гр. Габрово и е възпитаничка на младата габровска художничка Елиза Ковачева-Цокова. Вяра е член на Клуб 2016, Клуб 2017 и Клуб 2018 на Фондация "Димитър Бербатов", Лауреат на Голямата награда за 2016 г. и финалист за Голямата награда за 2017 г.