Начало/Новини/Вяра Пенчева бе избрана за международен победител

Вяра Пенчева бе избрана за международен победител

На 9 август бяха обявени победителите от Международния онлайн конкурс за детска рисунка „Diversity through Art“ („Разнообразие чрез изкуство“) с тема „Diversity“ („Разнообразие“). В него бяха поканени да участват деца от цял свят, на възраст от 8 до 12 години. Експертно жури оцени творбите на малките художници, за да определи тримата победители. Пъстрата рисунка на Вяра (изобразяваща четири деца от различни нации, танцуващи хванати за ръце) впечатли журито и бе избрана за носител на наградата International Diversity Kids Art Winner 2020 (международен победител в конкурса).
Това е поредното международно признание за таланта на малката габровска художничка, възпитаничка на Елиза Ковачева - Цокова. За Вяра изкуството е вълшебство, което и дава възможност да изрази своите мисли, желания и мечти. Мирът, любовта, хармонията, традициите и природата са основни теми в творбите . Тя се надява, че чрез своите рисунки ще успее да направи света по-добър и по-красив.
Вяра е член на Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация „Димитър Бербатов“, Лауреат на Голямата награда за 2016 г. и финалист за Голямата награда 2017.