Начало/Новини/Вълнуващи награди за Жаклин Костадинова

Вълнуващи награди за Жаклин Костадинова

Музикалният празник, наречен Международен конкурс “Речни ноти”, поднесе три незабравими дни на брега на река Дунав и през 2022 г. 18, 19 и 20 август бяха изпълнени с прекрасни емоции, забавления и вълнуващи награди за Жаклин - Наградата на кмета на град Тутракан, и първа награда в ІІІ ВГ. Жаклин ги постигна с максимален брой точки - 100, за двете си изпълнения в двата конкурсни дни.
Преди представянето на първата конкурсна песен, всеки участник от ІІІ, ІV и V ВГ трябваше да изпълни част от песен “а capella” (без музикален съпровод). Жаклин изпълни “Не пей, славею”, която според преданието е последната песен на Апостола Васил Левски по пътя към бесилото. За акапелното изпълнение и първата песен участниците получаваха една обща оценка. Петимата членове на журито с председател Хайгашод Агасян оцениха Жаклин с максимален брой точки (50). През втория конкурсен ден оценката на журито отново бе максимална. Така с актив от 100 точки Жаклин получи привилегията да вземе участие във “Войната на гласовете”, където трябваше да се разпределят най-големите награди на конкурса: Гран при и Наградата на кмета. След безапелационното изпълнение на световния хит “And I’m telling you I’m not going” от мюзикъла “Dream Girls”, Жаки завоюва наградата, отредена от кмета на град Тутракан.
Но най-голямото признание за Жаклин е подадената ръка от Теди Кацарова - член на журито, и музиканта Петър Рангелов, които решиха да подарят на Жаки песен, създадена и продуцирана от тях, която ще бъде презентирана по БГ радио. Така горещото лято на 2022 година сбъдна още една мечта за Жаклин. След като през юли представи достойно България с трето място на ХХ Международен детски музикален фестивал във Витебск 2022 - Беларус (част от “Славянски базар”), сега ще има възможността да пее песен, създадена специално за нея от професионалисти.
Жаклин е на 13 години, от Бургас, неин вокален педагог е Мариета Секлемова – помощник-диригент и репетитор в хорова школа “Милка Стоева” към Младежкия културен център в града.
Жаклин е член на Клуб 2017, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация “Димитър Бербатов”. Финалист за Голямата награда за 2021 година.