Начало/Новини/Виктор Станоев спечели „олимпийски“ сребърен медал при мъжете

Виктор Станоев спечели „олимпийски“ сребърен медал при мъжете

От 9 до 15 февруари в Испания се проведе престижният ветроходен форум за олимпийски и предолимпийски класове - Олимпийската ветроходна седмица. В рамките на събитията бяха заложени пет международни и национални титли - от Европейското първенство, две испански първенства и две купи на Испания. Участие взеха над 23 ветроходни класа и състезанието се проведе в три известни със своите морски традиции испански града -Валенсия, Аликанте и Торевиеха.

В регатата за клас ILCA 4, чийто домакин бе "Реал Наутико клуб" - Торевиеха, нашият състезател Виктор Станоев се нареди на почетното трето място в генералното класиране и взе сребърния медал при мъжете.
Това е първата регата на Виктор за 2023 г. и първата в този нов за него предолимпийски клас. В рамките на три състезателни дни и пет проведени гонки, Виктор се пребори с над 85 участници от различни страни, за да се изкачи по стълбичката на успеха.

В момента Виктор тренира и се подготвя за предстоящото през април Европейско първенство на клас ILCA 4, което също ще се проведе в Испания тази година.

Виктор е ученик от IX клас на Математическата гимназия на град Варна и три поредни години е неизменен член на клуб „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Очаква одобрение на номинацията си и за Клуб 2022. Финалист за Голямата награда за 2020 и 2021 г.