Начало/Новини/Виктор Станоев донесе бронз от Италия

Виктор Станоев донесе бронз от Италия

От 17 до 22 април в Рива Дел Гарда (Италия) се проведе международната ветроходна регата за "Купа на Нациите" - "Residence Centro Vela Country Cup". Виктор се пребори с топсъстезателите на 32 нации и спечели историческото за България трето място. Традиционно в регатата участват над 1000 ветроходци, представители от над 30 нации, всяка от които излъчва най-добрия си състезател за специалното издание "Купа на Нациите". Тази година честта на България беше защитена от Виктор от Варна - състезател на яхтклуб "Св. Николай" (София). Той успя да класира нашата страна на престижното трето място, след Украйна и Италия.
Дни по-рано Виктор спечели първо място и златен медал на провелата се първа за този сезон международна регата "Бриз" - Варна`2022.
Виктор е ученик в Математическата гимназия - Варна, занимава се с ветроходство от 5-годишен. Той е трикратен национален шампион на България, в момента е на 25-о място в световната ранглиста на клас "Оптимист". През последните месеци тренира усилено и се подготвя за Световното първенство в Бодрум за 2022 г.
Виктор е член на Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2021 на Фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.