Начало/Новини/Виктория Иванова с три медала от Световната купа по кикбокс

Виктория Иванова с три медала от Световната купа по кикбокс

Деветгодишната Виктория участва в ХХVІ Международен турнир за Световната купа по кикбокс. Състезанието се проведе в Будапеща (Унгария) от 17 до 20 септември. В него взеха участие 1689 кикбоксьори на 289 клуба от 48 държави.
Виктория стана два пъти шампион - в стил пойнтфайт и в стил лайт контакт при кадетите (10-12-годишни). А в стил киклайт контакт спечели среброто.
Турнирът е най-силният за 2021 г. от календара на WAKO. Тази година правилата в кикбокса се смениха - състезателите вече минават в по-горна възрастова група не при навършване на съответните години, а спрямо календарната година, в която ги навършват. Виктория е родена през ноември и към момента на състезанието няма навършени 10 години. Това прави още по-значими постиженията и в групата на 10-12-годишни момичета. Заради нелеп инцидент се наложи да бъде извън залата цели два месеца. Това обаче не я отказа, крехката Вики е истински боец. Тя е състезател на клуб „Star team“, неин треньор е Иван Георгиев.
Виктория е ученичка в 88-о СУ „Димитър Попниколов“ – София. Тя е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“.