Начало/Новини/Виктория Иванова взе три медала на Държавното първенство по кикбокс

Виктория Иванова взе три медала на Държавното първенство по кикбокс

От 28 до 30 октомври в Пловдив се проведе Държавното първенство па кикбокс за татами стилове и К1.
Вики отново показа, че е боец. С тежък жребий в квалификациите на възрастовата група 10-12 години, крехката 10-годишна кикбоксьорка демонстрира силна воля и хъс за победа. Изигра над 10 мача в рамките на два дни, за да премине квалификациите и да влезе във финалите. Въпреки силните съперници, Вики се бори като лъв и успя и в трите стила, в които участва, да се пребори за почетната стълбичка. Тя стана вицешампион в стил лайтконтакт и извоюва два бронзови медала в другите два стила. Направи го в нова за нея по-тежка категория.
Нейният отбор бе първи във всички стилове и спечели отборно купата с общо 109 медала, от които 51 златни, 35 сребърни и 23 бронзови медала. Виктория е част от представителния отбор по кикбокс на България, с главен треньор Иван Георгиев, който е и неин личен треньор, на когото тя дължи успехите си! Първенството е от календара на Световната организация по кикбокс (WAKO), в него участваха всички 42 картотекирани в България отбори, и над 500 състезатели.
Виктория е ученичка в V клас на ЧОУ "Томас Едисън" - София, и горд член на Фондация „Димитър Бербатов“ от 2018 г. Носител на Голямата награда на фондацията за 2021 година.