Начало/Новини/Виктория Иванова взе европейска купа

Виктория Иванова взе европейска купа

От 18 до 22 април в Пловдив се проведе международният турнир "Топ 10" за европейската купа по кикбокс на Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO). В историческото домакинство на страната ни, за купата се бориха 21 държави и близо 2000 състезатели от 94 клуба.
Вики, която няма навършени 13 години, представи България и своя клуб "Стар тийм" в категория ОС – 42 кг и в групата на 13-15-годишните, в която беше най-малкият състезател. Тя участва в трите татами стила и успя да се изкачи три пъти на почетната стълбичка. Стана безапелационен шампион и спечели европейската купа в стила "Киклайт", като на финала победи представителка на Гърция в оспорвана битка. На лайт контакт стана вицешампион, а на пойнт файтинг зае почетното трето място. Нейният клуб зае първото място сред всичките 94 клуба, а България също зае първо място в класирането по държави, като изпревари Гърция и Унгария.
Благодарение на медалите си от европейската купа и тези от световната купа в Италия през март, Виктория се изкачи в на осмо място в световната ранглиста за нейната възрастова категория на киклайт. Неѝн личен треньор е Иван Георгиев.
Виктория е член на Клуб 2019, Клуб 2020, Клуб 2021, Клуб 2022 и Клуб 2023 "Успелите деца на България" на Фондация „Димитър Бербатов“, лауреат за Голямата награда за 2021 г. Ученичка е в VI клас на ЧОУ "Томас Едисън" - гр. София.