Начало/Новини/Виктория Иванова взе бронз на „Talent Сup“

Виктория Иванова взе бронз на „Talent Сup“

Вики участва в VІІІ Международен плувен турнир „Talent Сup“, който се проведе на 50-метровия басейн "Дианабад" в София от 21 до 23 май. Тя се класира в три финала и успя да се пребори с оспорвана конкуренция за бронз. Влезе с четвърто време във финала на бътерфлай, но борбеният и дух и хъс за победа я изкачиха на стълбичката за награждаване. Малшанс от 3 стотни и отредиха трето, а не второ място в този най-красив, но и най-труден стил в плуването. Конкурентите на Виктория я превъзхождаха и ръстово, и на килограми. Но за Вики е важно, че подобри личните си времена във всички стилове.
В турнира участваха 400 плувци от 44 клуба от България, Германия, Румъния и Сърбия. Турнирът е от календара на LEN (европейската плувна централа), най-силното плувно състезание, което се провежда в България. Тази година за първи път имаше състезатели от Румъния, чийто плувци имат изключително високи резултати... Състезанието се провежда със сутрешни серии, в които се класират най-добрите 8, които следобед плуват за медали на финал.
Виктория е ученичка в 88 СУ „Димитър Попниколов“ – гр. София, и е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 г. на Фондация „Димитър Бербатов“. Тя е състезател на ПК „Славия“, неин личен треньор е Жорж Станкович.