Начало/Новини/Браво на Виктор, Давид и Петър!

Браво на Виктор, Давид и Петър!


Деца от Клуб 2018 на Фондация „Димитър Бербатов“ от три математически гимназии в страната, се представиха блестящо на World Mathematics Championship. Виктор Илиев от МГ „Д-р П. Берон“ - Варна, Давид Йорданов от СМГ „Паисий Хилендарски“ - София и Петър Узунов от МГ „Акад. Кирил Попов“ – Пловдив, взеха участие с помощта на Фондацията във финалите на Световното първенство по математика от 1 до 7 юли в Мелбърн (Австралия).
Финалите се състояха от 12 отделни състезания, като само 3 бяха индивидуални, а останалите 9 - отборни. В тези надпревари участниците се оценяваха в 7 направления: Знания, Стратегия, Креативност, Предизвикателство, Сътрудничество, Комуникация и Съдействие.
Конкуренция бяха деца от Австралия, Тайван, Виетнам, Малайзия, Китай, Хонконг, Тайланд, Индонезия, Сингапур, Индия и Великобритания. Те, както и нашите момчета, бяха преминали квалификации в Лондон (Великобритания) през 2018 г., за да получат покана за участие във финалите в Мелбърн.
Виктор, Давид и Петър успяха да прославят България и да спечелят общо 4 медала и 3 призови места в отделните състезания и то в по-висока възрастова група.
Това е историята на едно приятелство, родено от любовта към математиката. Три момчета, които ни припомнят, че само смелите постигат мечтите си. И една Фондация, която подкрепя такива като тях.