Начало/Новини/Борис Дюлгеров печели нови победи

Борис Дюлгеров печели нови победи

От 4 до 6 юни във Велико Търново се проведе VІІІ Международен музикален конкурс "Звукът на времето".
Борис завоюва първа награда в категория "Инструменталисти - пиано", с впечатлило журито изпълнение на Соната кv 283 в сол мажор от Волфганг Амадеус Моцарт, Етюд №4 в ре минор от Ференц Лист, а също и на произведения от Сергей Рахманинов и старинна барокова пиеса от Орландо Гибънс.
Борко беше допуснат до присъствения етап на конкурса след преминаване през подборен онлайн етап, на който журито пак му присъди първа награда. Оценяващи в категорията на инструменталистите бяха проф. Танева, проф. Василенко, проф. Митев и др.
Броени дни по-рано Борко спечели още две награди:
Grand Prix от VIII Международен музикален конкурс "Sound of Music" - Орадя (Румъния), в онлайн конкуренцията на деца от цял свят. За великолепното изпълнение журито му отправи поздравителен адрес и покана за участие в международен фестивал в Румъния.
И първа награда от ХХІ Национален музикален конкурс "Милчо Петров" - Пловдив, с председател на журито проф. Ромео Смилков.
Борис е ученик в III клас на ОУ "Виктория и Крикор Тютюнджян" - гр. Пловдив, учи пиано в НЧ "Цар Борис III и Царица Йоанна - 1931 г." - гр. Пловдив, при клавирния педагог Росица Грозданова. Член е на Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов".