Начало/Новини/Борис Биков стана втори на силен конкурс

Борис Биков стана втори на силен конкурс

От 4 до 9 юни в Голямата зала на Casa Verdi в Милано (Италия) се проведе IX Международен клавирен конкурс „Piano Talents“ 2019.
Борис изпълни “Mephisto Waltz, No. 1” S. 514 НА Франц Лист и спечели второто място с 93 точки от 100 възможни. Президент на международното жури беше Хуберт Ступнер, а членове: Винченцо Балзани, Аки Курода, Всеволод Дворкин и Филип Раскин. Те оцениха изпълненията на 116 пианисти от 28 страни.

Веднъж в годината къщата на Верди отваря врати, за да посрещне музикални таланти от цял свят. Тук е живял, творил и тук е погребан великият композитор.
В тази величествена сграда изживяват обгрижвани старините си бивши артисти и музикати на Италия. Затова там цари спокойствие, достойнство, класа и отвсякъде лъха на история за класическата музика, разказана с въодушевление, възхищение и почит.
Всеотдайната учителка по пиано на Борис беше неотлъчно до него. Той е възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ - гр. Пловдив, в класа по пиано на Светлана Косева.

На 9 юни бяха обявени и резултатите от два конкурса, които също се оказаха успешни за Борис. Той взе първа награда на МК „Изгряващ талант на Европа“ с изпълнение на Менделсон - Variations sérieuses, op. 54. А с изпълнение на „Fantasiestücke Op. 12, 1. At Eventide, 2.Aspiration Борис спечели второ място на МК „Най-добрите изпълнения на Шуман“. И двата онлайн конкурса са от серията „Велики композитори”.