Начало/Новини/Блестящо представяне на Лора Илова на парижка сцена

Блестящо представяне на Лора Илова на парижка сцена

За трета поредна година Лора взе участие в един от най-престижните балетни конкурси в Европа - Youth America Grand Prix. Той се проведе от 2 до 5 ноември в Париж (Франция). За пръв път тази година тя бе част от най-голямата по възраст и най-многобройна група. Лора направи силно впечатление с изпълнението на новия танц „Сплит“ с хореограф Ангелина Гаврилова и се нареди сред 12-те най-добри в раздел "Съвременен танц". За представянето си тя получи поздравления от трима членове на журито: Claire Baulieu – представител на Paris Opera Ballet School (Франция), Olivier Patey – артистичен директор на Mosa Ballet School (Белгия) и Aram Manukyan – директор на Alberta Ballet School (Канада).
Лора игра силно на първи тур в раздел "Класически танц". Тя представи две нови вариации и бе горещо аплодирана за изпълнението си от балета „Пахита“, а също така получи поздравления от преподаватели от други училища и публиката за особено изразително и красиво представяне на вариация от балета „Жизел“.
Сред изключителната конкуренция на 108 участници на възраст между 15 и 19 години, 15-годишната Лора бе една от 25-те, избрани да продължат на финала (с "Жизел). Топлите думи на журито и публиката дават нов заряд за работа на младата балерина.
"Благодарим за подкрепата на Фондация „Димитър Бербатов“, без която това участие би било много трудно за осъществяване. Благодарим за дадената възможност Лора да продължи да се учи и да показва постигнатото на сцената в страната и извън нея. Гордеем се, че с всяка година участието и успехите на българските деца на този престижен конкурс се увеличават и ако преди две години единственият участник бе Лора, то през миналата година вече имаше две деца, допуснати на финал в раздел "Класически танц", а тази година имаме вече топ 12 в "Класика" (Илайда Хюсеинова), финалист (Лора Илова), едно първо място в "Съвременен танц" (Илайда Хюсеинова) и две представителки в топ 12 в най-тежката категория (едната е Лора Илова). Бавно и неуморно нашите талантливи деца представят блестящо страната си по света."
За Лора е чест да бъде член на Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2021 и Клуб 2022 „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ и да израсне като артист в семейството на талантливите деца на България.