Начало/Новини/Бетина Бонева взе златен медал от световно първенство

Бетина Бонева взе златен медал от световно първенство

От 9 до 14 август, в Телфорд (Великобритания) се организира отложеният от 2020 година финал на световния танцов турнир световното първенство Dance World Cup 2020.
Бети спечели първото място в стил "Характерни танци" с видео участие. Това е единственото най-високо постижение за соло изпълнителите от България. Поради усложнената епидемиологична обстановка, повече участници представиха танците си при строги изисквания за заснемането им.
Общо около 120 000 танцьори от 62 страни започнаха квалификационния цикъл за този световен танцов форум без аналог. Участие на финал без разходи за пътуване отключи възможността за повече танцьори от цял свят. В тази връзка, петото място на Бети в стил "Лирикъл" също може да се окачестви като престижно постижение.
Бети спечели квоти за участие чрез българския квалификационен конкурс Dance World Cup Bulgaria 2020, който се проведе през месец септември 2020 г., където тя се класира на три първи и едно трето място с класически, характерни, съвременни и лирични танци.
Бетина е ученичка от Националното училище по изкуствата в гр. Варна. Тя е член на Клуб 2015, Клуб 2016, Клуб 2017, Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация „Димитър Бербатов“ и е четирикратен финалист за Голямата награда на фондацията.