Начало/Новини/Ани Георгиева взе Голяма награда в Израел

Ани Георгиева взе Голяма награда в Израел

На 1 юни станаха известни резултати от ежегодния международен фестивал „Българска душа на Святата земя“. В категорията "Детско и младежко творчество" Ани от Плевен спечели голямата награда за своята възрастова група в раздел „Проза“. Нейният разказ „Едно голямо сърце“ пренася читателя в миналото на българския народ и показва и бедността, и щастливите моменти на предците ни. В раздел „Поезия“ Ани е отличена с втората награда за стихотворението си, посветено на поета революционер Христо Ботев.
Творческата надпревара се организира ежегодно под егидата на кмета на град Бат Ям (Израел) и Изпълнителната агенция за българите в чужбина. Конкуренцията е оспорвана, стотици млади творци с български корени от различни държави по света твориха на тема "България в моите очи". Ани е сред най-високо отличените за трета поредна година.
На 24 май Ани беше отличена с наградата на Община Плевен за завоеваните призови места в национални и международни състезания и конкурси през изминалата година. Тя е пълен отличник в Математическата гимназия „Гео Милев“ - гр. Плевен.
Ани е горд член на Клуб 2016, Клуб 2018, Клуб 2019, Клуб 2020 и Клуб 2023 "Успейте децата на България" и Фондация "Димитър Бербатов".