Начало/Новини/Амира Абулибде стана европейски шампион

Амира Абулибде стана европейски шампион

От 28 до 30 април в Кранево се проведе XIII Европейско първенство по шотокан карате. Участие взеха над 700 каратисти в различни възрастови категории, от Австрия, Гърция, Азърбайджан, Грузия, Италия, Великобритания и други държави.
Амира дебютира при кадетките и се включи в три състезателни дисциплини. На финала в категория "кумите - WKF" тя се изправи срещу представителка от Азърбайджан и спечели първо място, златен медал и титлата. В дисциплината "кумите - Shobu Ippon" на финала тя влезе в схватки с представителка на Турция и остана със среброто, като загуби с разлика от само една точка. Амира за първи път взе участие в отборна дисциплина и заедно със съотборничките си от КК "Етър" - В. Търново, след изключителен финал срещу отбора на Гърция донесоха златен медал за България.
От началото на годината, след двумесечно възстановяване на травма, Амира спечели сребърен медал на международен турнир в Будапеща, бронзов и сребърен медал на провелото се международно състезание за Купа "Етър" във Велико Търново, сребърен и бронзов медал на държавното първенство по карате. Сега се подготвя усилено за предстоящи състезания и вярва, че с труд ще продължи да се изкачва на стълбичката.