Начало/Новини/Абсолютно първо място за София Иванова

Абсолютно първо място за София Иванова

От 24 до 26 юни в кк Боровец се проведе VI Международен конкурс за камерни ансамбли и соло изпълнители „Проф. Асен Диамандиев”. Той събра десетки изпълнители, които показаха своите възможности пред изтъкнато жури. В категория „Духови инструменти” то беше с председател Станислав Почекански (цугтромбон и камерна музика) и членове други преподаватели от АМТИИ в Пловдив - по флейта, кларинет и др. Журито оцени изпълнения на София с максималния брой точки- 100, и с този резултат тя завоюва абсолютно първо място.
След приключване на изпълненията на лауреатите от всички категории на финала на конкурса, бяха разпределени допълнителните награди. Софи получи покана за солист на Симфониета - Видин, с което участията й като солист с различни оркестри стават 4 само за два месеца. Тя бе наградена и с една от двете призови статуетки на Съюза на българските музикални и танцови дейци, предвидени за двама от най-изявените лауреати на конкурса.
София се състезава и в категория „Класическо пеене”, където оценяващи бяха оперни певци и преподаватели в НМА „Проф. Панчо Владигеров” (София) и АМТИИ (Пловдив). Софи бе най-малкият участник в тази категория - едва 13-годишна, тя изпълни „Желание” на Шопен и италианската канцонета „Матината” на Леонкавало. И успя да завоюва второ място в тази толкова трудна категория.
Софи е горд член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2021 на Фондация "Димитър Бербатов". Финалист за Голямата награда за 2019 г.