Начало/Новини/Абсолютна първа награда за Хрисиана Савова

Абсолютна първа награда за Хрисиана Савова

Хрисиана спечели максимален брой точки - 100, и стана лауреат на международния конкурс "Piccolo Piano Talents". Той се проведе дистанционно от 26 до 28 март. Конкуренция на Хриси в категория В бяха 31 пианисти от Сърбия, Китай, Тайланд, Полша, Румъния и др. Участници в конкурса бяха 172 представители на 23 държави, оценявани от изтъкнати сръбски и други педагози от музикални училища.
Конкурсът е за деца под 15-годишна възраст и е предназначен да подпомага децата, които отделят време да усъвършенстват умението си да свирят на пиано в епохата на бързите комуникации и новите технологии. Той се организира от Асоциацията за творческо развитие на децата "Piccolo" от Сремска Митровица (Сърбия), основана през 2004 г. за да събира деца, които се занимават с музика. В съответствие с епидемиологичната обстановка изданието на конкурса за 2021 г. се проведе с видеозаписи.

Хриси е ученичка в ІІІ клас на НУМТИ “Добрин Петков“ - гр. Пловдив, с клавирен педагог Светлана Косева. Тя е член на Клуб 2019 и Клуб 2020 на Фондация "Димитър Бербатов".