Съобщения


ALL STARS 2017

Луиш Фиго с All Stars срещу Димитър Бербатов с United Stars  на 14 юни в София

Фондациите на футболните звезди организират благотворителен мач с участието на световни имена от спорта и шоубизнеса.

Мащабното събитие е планирано за 14 юни 2017 г., в София, на Националния стадион „Васил Левски“. Очакваните приходи ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Двамата големи спортисти са лично ангажирани в работата по организацията на събитието и най-вече в контактите със свои бивши съотборници и футболни съперници.

Луиш Фиго, една от най-големите звезди на европейския футбол, носител на Златната топка за 2000 г., има фондация от 2003 г. От 2003 г. досега Фиго е изиграл 11 мача с All Stars и в тях са участвали футболни величия като Зинедин Зидан, Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм и Златан Ибрахимович. Шампиони от други спортове и личности от световния шоубизнес също намират място в благотворителни събития от този характер. Рафаел Надал, Михаел Шумахер, Coldplay и др. са били част от тима на Фиго. Но до този момент отборът на All Stars не е играл срещу друг толкова звезден отбор, като този, който е селектирал Димитър Бербатов. На поканата му вече са се отзовали всички поканени до момента негови бивши съотборници… Попълненията на отборите, както и всичко, свързано със статуса на събитието, ще може да се следи на https://www.facebook.com/StarsCharityMatch/

СПЕЦИАЛНО МЯСТО НА СТАДИОНА ЩЕ ИМАТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КЛУБ 2016 НА „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“. СЛЕД ОБЯВЯВАНЕ НА КЛУБА ПРЕЗ АПРИЛ РОДИТЕЛИ И ДЕЦА ТРЯБВА ДА ПОИСКАТ ДОСТЪП ДО ЗАТВОРЕНАТА ГРУПА ВЪВ ФБ https://www.facebook.com/groups/645786138951783/, ЗА ДА БЪДАТ В ТЕЧЕНИЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА. 

Билетите се продават в мрежата на Eventim. Цените за секторите „Б“ и „Г“ са 30 лева, сектори „лъвчета“ – 45, „В“ – 60, „А“ – 100. За ложите на сектор „А“ ще бъдат пуснати в продажба билети на стойност от 200 до 999 лева.

http://www.eventim.bg/…/all-stars-2017-sofia-nat…/event.html

„За мен ще е чест да играя срещу Фиго и неговия отбор! Този мач е най-добрата възможност да доведа в България колеги и приятели през годините, чиито имена са познати навсякъде по света. България за първи път ще види накуп толкова много огромни звезди, събрани от благотворителни каузи. Заедно с тях, и заедно с вас, които ще дойдете на стадиона, ще допринесем за по-доброто утре. Стараем се този мач, освен да бъде от полза за много деца, което е най-важното, да бъде и голям празник за всички, които обичат футбола и им липсват времената с пълен национален стадион“ – каза Димитър Бербатов.

"Трябва да благодаря на Бербатов и неговата фондация за предизвикателството да обединим усилията за подпомагане на деца в нужда – каза Луиш Фиго. - Фондация „Луиш Фиго” допринася ефективно и в рамките на своите възможности, да се подобрят условията на живот на тези, които по здравословни причини или социално-икономически условия водят ограничен начин на живот. Фигурата на професионалния спортист често се разглежда като модел за подражание от младите, затова "мисията" на всеки от нас е да практикува социална отговорност. Защото това може да доведе до определен тип поведение и до осигуряване на по-нататъшна помощ за различните области на обществото.”

Организаторите:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана през април 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България.
Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията е благотворителна организация, която се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима.

Фондация „Луиш Фиго“ е благотворителна организация, създадена през 2003 г. Мисията на фондацията е да създава възможности за социализация на деца и младежи в неравностойно положение и да подкрепя деца с тежки заболявания. Проектите на ФЛФ покриват сферите образование, здраве, спорт и социални дейности.