новини


Моника Азманска представи в България първия си албум

08 август 2011

13-годишната сладкогласна Моника, номинирана за нашите "Награди..." е направила фенове на България съучениците си в Канада и Дубай. А при гостуването си в родината това лято, тя представи на народен събор своя първи албум "Малка мома", включващ 16 песни от различни фолклорни области на страната.

Матей Петков стана републикански отборен шампион

08 август 2011

На Държавното отборно първенство по шахмат за момчета и момичета до 12 и до 16 г. Матей спечели титлата при момчетата до 12 г. с отбора на ЦСКА.

Рекорден брой отличия за Георгия Кадоглу

07 август 2011

На ХХVІІ Международен плувен шампионат "Принцови острови - Киналиада", състоял се в Турция на 5 и 6 август, 12-годишната Джорджия спечели 7 златни медала, 4 статуетки и златната купа за най-добър плувец. И показа времена по-добри от тези на жените!

Ивелина Андонова спечели още една първа награда

07 август 2011

Гласовитата солистка на ДФА "Българче" впечатли журито на XII Народен събор на ваяшки и други народни певци и свирачи "Гермето" в с. Голица.

Още медали за Петър Божилов

23 юли 2011

На Международния плувен турнир "Noćni Akva park Кup 2011 (SRB)" в Ягодина (Сърбия) Пепи постигна поредните си успехи.

Констанца Дюлгерова се върна с отличия от Испания

21 юли 2011

На Международния конкурс за пианисти "Maria Herrero" в Гранада (Испания) ученичката от НМУ "Любомир Пипков" - София, се представи отлично и спечели две награди.

Нов триумф на Георгия Кадоглу

18 юли 2011

На Държавното лично-отборно първенство по плуване за деца, родени 1997-1998 година, Джорджия спечели 4 златни медала и за осми път стана абсолютен републикански шампион.

Румен Христов - абсолютен шампион на Балканите

10 юли 2011

От 3 до 9 юли 2011 г. в гр. Бистрица (Румъния) се проведе ХІХ Балканска олимпиада по информатика - традиционно силно и престижно състезание, в което българският национален отбор стана безапелационен победител.

Михаел Йорданов чупи рекорди

04 юли 2011

На Държавното първенство по плуване за мъже и жени, проведено на 1 ,2 и 3 юли на басейна "Спартак" в София, 14-годишният Мишо (клуб "Ирис " - Русе) подобри два национални рекорда и се класира втори при мъжете.

Близначките Димитрови с награди от международни конкурси и фестивали

29 юни 2011

Месец юни донесе на близначките от Дряново Мария Десислава и Дарена Светослава 11 награди от четири международни конкурса и фестивали за изпълненията им на акордеон - като солисти и като "Дуо Димитрови".

Памела Георгиева - с републиканска титла и куп медали

27 юни 2011

На 22-26 юни в София, в новата мултифункционална зала "Арена София" на Четвърти километър, се проведе Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика. В него участваха над 200 деца от цяла България, разделени в 6 възрастови групи. 9-годишната Памела от София стана първа в многобоя.

Петър Божилов отново е републикански шампион

27 юни 2011

На провелия се в гр. Сандански Републикански шампионат по плуване "Весел Делфин" за деца до 11 годишна възраст, в конкуренцията на близо 300 деца от около 30 клуба от цялата страна, Пепи спечели 4 златни отличия!

Велимир Кьосев с нова призова награда от международен конкурс

26 юни 2011

На състоялия се на 25 юни в Берлин V Международен музикален конкурс „Сфорцандо" за музикални миниатюри, 12-годишният Велимир от София се класира трети в сериозна надпревара с едни от най-изявените деца-пианисти от цял свят.

Галина Костова - втора на екологичен конкурс

14 юни 2011

На 14 юни в Голямата зала на Руския културно-информационен център - София, се състоя награждаването на лауреатите от Националния етап на Международния детски екологичен форум "Зелена планета" - 2011. Конкурсът се провежда по инициатива на Общоруското обществено детско екологично движение "Зелена планета" в рамките на Международната му програма "Диалог на културите: от запознанството към уважението".

Ралица Манолова със златен медал по информатика

13 юни 2011

Ралица реализира максимален брой точки на провелия се от 10 до 12 юни в гр. Ямбол Национален пролетен турнир по информатика - 2011, за деца от математическите гимназии в страната.

Борислав Димитров - на първо място в нов конкурс

06 юни 2011

Малкият художник от Варна спечели "Нарисувай любима приказка" - най-новия конкурс за българските деца по света.