новини


Емо, Чи, Петър и Павлена - първи в света!

18 ноември 2011

И четирите "наши" деца, които изпратихме на едно от най-силните състезания по математика в света - AITMO (Asia Intercities Teenage Math Olympiad) в Непал спечелиха златни медали! 

Учениците от Софийската математическа гимназия Емилиян Рогачев, Нгуен Чи Зунг, Петър Пенков и Павлена Ненова се пребориха за отличията в конкуренция с деца от Китай, Тайланд и Индонезия, които се смятат за най-добрите. Емилиян взе златен медал с пълен брой от 120 точки; Нгуен Чи Зунг - златен медал с 105 точки; Петър Пенков и Павлена Ненова също спечелиха първо място. 

Състезанието се проведе в Непал от 13 до 17 ноември.

 

 

 

Нашите деца - най-силните на "Замората"

14 ноември 2011

Георгия Кадоглу, Михаел Йорданов и Петър Божилов си тръгнаха с по няколко златни медала, а първите двама подобриха и национални рекорди! И тримата са най-добре представилите се в своите категории в крайното класиране по точки.

Две първи награди за Ивелина Андонова

13 ноември 2011

Гласовитото славейче от Варна спечели два поредни конкурса.

Моника Азманска на фестивал в Кения

12 ноември 2011

Сладкогласната Моника от българското училище в Дубай представи красотата на нашия фолклор на културен фестивал, организиран от Международното училище на Кения в Найроби.

Златен медал за Елиза Панчева

11 ноември 2011

Нашата състезателка по фигурно пързаляне започна новия сезон 2011-2012 година с летящ старт на международен турнир по фигурно пързаляне от веригата European Criterium в Целе (Словения).

Галина Костова първа на национален конкурс

05 ноември 2011

Галина от Стара Загора спечели авторитетното жури на престижния Национален ученически конкурс "Родолюбие" със своята мултимедийна презентация на тема "България - страна на таланти" и завоюва първо място в група ІХ-ХІІ клас. Деветнадесетото издание на конкурса протече под надслов "България - европейска самоличност и специфична духовност".

 

Николай Маринов спечели Гран при

30 октомври 2011

На провелия се от 26 до 29 октомври в Пловдив IV Международен клавирен конкурс „Шуман - Брамс", 10-годишният Ники от НУМТИ „Добрин Петков" отново демонстрира впечатляващите си умения на рояла.

Анна Първанова с награди и за фотография

25 октомври 2011

Новата страст на нашата художничка от Пловдив е фотографията, където тя отново е сред най-добрите. За по-малко от месец Ани спечели две призови места в национални конкурси.

Петър Божилов с нови медали и рекорди

23 октомври 2011

Нашият лауреат за 2010 г. се представи отлично на международен турнир по плуване в Сърбия в конкуренцията на близо 300 състезатели. 

Георгия Кадоглу блести на... национален театрален фестивал

14 октомври 2011

В Севлиево, с участието на над 100 малки таланти от цялата страна, се проведе І Национален фестивал на любителските театри за деца "Вълшебникът Театър", където Джорджия отново стана първа!

Румен Христов получи наградата "Джон Атанасов" за ученици

05 октомври 2011

На церемония в Гербовата зала на Президентството на Република България за девети пореден път президентът Георги Първанов връчи наградите на името на известния учен от български произход и създател на първия цифров електронен компютър в света. Те се присъждат ежегодно за постижения в развитието на информационното общество.  

Иван Иванов и "Супергерой" на детската "Евровизия"

03 октомври 2011

Песента "Супергерой" в изпълнение на Иван от Горна Оряховица ще представи България на конкурса за детска песен на "Евровизия" - 2011, в Ереван (Армения). Победителят беше определен от вота на зрителите и журито на финала в Студио 1 на БНТ в конкуренция с още 9 песни.

 

Георгия Кадоглу с бронзов медал по биатъл

26 септември 2011

Георгия взе участие в ХIII Световно първенство по биатъл, което се проведе на 25 септември на комплекс "Червено знаме" в София и завоюва своя пореден медал в конкуренцията на повече от 270 от най-добрите атлети на Германия, Аржентина, Испания, Италия, Кипър, Южна Африка, Англия, Гърция, Ирландия, Австрия, Франция, Унгария, Чехия и др.

Веселейла Янакиева взе втората награда на международен конкурс

03 септември 2011

Веси представи България в град Щефанещи (Румъния), където в Музея по история на лозарството, в подчертано автентична обстановка, се откри Международна изложба по живопис за деца. 

Габриела Йорданова спечели феста "Речни ноти"

29 август 2011

Малката поппевица от Русе отново пожъна успех на международен арт форум - този път победи в юбилейното издание на Международния фестивал на изкуствата „Речни ноти" - Тутракан.

Иван Иванов и Михаела Антонова стигнаха до финала на Световно първенство

21 август 2011

На провелото се от 16 до 20 август в Щутгарт (Германия) Световно първенство по спортни танци, Иван и Михаела - шампиони на България при деца до 9 години за 2011 г., достигнаха до финалите на Латина и заеха призовото 4-о място.