новини


Мариела Апостолова с поредни отличия

09 август 2010

Малката изпълнителка на тракийски народни песни спечели специалната награда в конкурса "С песните на Надка Караджова", победи в конкурс на БНР и направи записи.

Георгия Кадоглу - най-добрата в международно състезание

08 август 2010

На ХХVІ Международен плувен шампионат "Киналиада" в Турция, в конкуренцията на състезатели от цяла Европа, Джорджия триумфира с 4 златни медала и със специалната статуетка за най-добър плувец сред момчета и момичета в нейната възрастова група.

Първи маратон в морето за Георгия Кадоглу

02 август 2010

На 70-ия юбилеен маратон "Галата" във Варна, в който участваха 251 плувци от всички възрасти, Джорджия се класира пета при жените, преодолявайки 4400 м в морето с време 1.01.56, изпреварвайки и повечето мъже!

Кристина Иванова стана двоен световен вицешампион

31 юли 2010

Малката Кики донесе два медала от Турция, където се проведе Световното първенство по Шотокан.

Анна Първанова с нова изложба и с Гран При

16 юли 2010

За Ани ваканцията тече с... много участия. Малката художничка от Пловдив се завърна с Гран При и с грамота за своята самостоятелна изложба от Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите" 2010.

Деница Драгиева със силно участие в Дубай

13 юли 2010

Сред 138 деца от силни шахматни страни Дени стана трета при момичетата и шеста в крайното класиране в ІХ Международен турнир, организиран от шахматната федерация на Дубай. 

Георгия Кадоглу спечели и международен турнир

12 юли 2010

На ХVІІ Международен турнир по плуване "Kirkpinar" в Одрин (Турция) на 11-12 юли, с три златни медала в трите дисциплини, в които има право да плува, Джорджия разплака турската рекордьорка.

Джорджия - абсолютен републикански шампион

04 юли 2010

На Държавното лично-отборно първенство по плуване във Варна този уикенд Георгия Кадоглу спечели отличието с 4 златни медала, за пореден път подобри републикански рекорд за момичета и се нареди втора при... жените.

Деница Драгиева - европейски училищен шампион по шахмат

30 юни 2010

Дени завоюва престижното звание на провелото се във Варна ІІІ Европейско първенство на училищни шахматни отбори.

Румен Николов печели, докато се обучава

30 юни 2010

Румен усъвършенства уменията си по древната игра в първата Руско-българска шахматна академия „Интелекти" и спечели всичките си партии в проведения общ турнирмежду всички участници в нея.

Анна Първанова с нови постижения

30 юни 2010

С пълно отличие и куп награди завърши учебната година нашата 11-годишна художничка от Пловдив.

 

 

Калоян Вълчев - с две титли от Държавното първенство

26 юни 2010

Най-добрият ни тенисист при 12-годишните в момента, състезател на "Елит" - Варна, спечели титлите на двойки и на сингъл на Държавното първенство „Девин Къп" в тази възраст.

Нашият лауреат Георгия натрупа още медали

14 юни 2010

На VI Международен плувен турнир в град Требиние (Босна и Херцеговина) Георгия Кадоглу плува в 4 дисциплини и спечели 4 медала.

Димитър Бербатов награди успелите деца на България за 2009 г.

01 юни 2010

В деня на детето - 1 юни, в Народния театър „Иван Вазов" Димитър Бербатов награди успелите деца на България за 2009 г., избрани по едноименния проект на фондация „Димитър Бербатов".

Отборът на УФК „Васил Левски” от Пловдив е победителят в "Данониада" 2010

01 юни 2010

Отборът спечели купа "Данон", която връчи лично Димитър Бербатов, и правото да представлява България на финалите на Международна купа "Данон" в ЮАР.

Двойно злато за Симеон Цветанков

31 май 2010

Симеон победи безапелационно всички съперници в VІ Национален турнир по карате "Светлина" и спечели златото в дисциплините ката и кумите.