НОВИНИ


ПЕТ ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА

На 24 и 25 март в София се проведе ХІІІ Национално индивидуално първенство по шотокан карате-до. В състезанието участие взеха 527 каратеки от 35 клуба по бойни изкуства в страната. Първия ден, в продължение на дванадесет часа - от 9:30 до 21:30 малки и по-големи каратеки мериха сили на 4 татамита в тежки двубои.

Когато отбележиш три гола се нарича хеттрик, а как се казва, ако спечелиш пет златни медала от републиканско първенство? Навръх 11-я си рожден ден Преслава си подари най-хубавия и невероятен за много хора, но очакван за нея подарък - 5 златни медала, 5 републикански шампионски титли. Тя участва в пет различни дисциплини, в две от които се състезава за пръв път. Това не й попречи да получи пет пъти своето отличие от най-високото стъпало на почетната стълбица.
Лесни двубои няма, но с правилна стратегия, умения и техника Преслава не допусна да й отбележат дори точка в двубоите на кумите. На финала в дисциплината "свободно кумите" победи състезателка с 20 кг по тежка от нея.
С тези 5 златни медала в актива си, малката рожденичка допринесе собственият й клуб по бойни изкуства „Грифон" да се нареди на първо място в комплексното класиране по отбори в първенството.
Въпреки невероятния резултат, който постигна, веднага след завръщането си в родния Сливен Преслава продължава усилено подготовката си за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе в Полша след 2 седмици.

Преслава Добрева е лауреат на Голямата награда на фондация "Димитър Бербатов" за 2016 година.