НОВИНИ


ЗЛАТО И ДВЕ КВОТИ ЗА МИЛКА ГЕОРГИЕВА

На 17 и 18 март в Пловдив се състояха националните квалификации за World Dance Cup 2018. Финалите на световния форум ще се проведат в Стиджес (Испания). Многобройните участници бяха оценявани от международно жури, в състава на което бе и Никола Хаджиатанев - премиер солист на Софийската опера и балет.
Милка се представи с два солови танца в стилове акро денс и шоу денс. За танца си „Неродена мома“ тя заслужи златен медал, а за соловото изпълнение в шоу днес на танца „Злодеида“ - сребро. С това класиране и на базата на точките, които събра, тя спечели две квоти като солистка. Милка участва в надпреварата и с един дуетен и два групови танца, които също бяха класирани в челните места и един от тях също получи квота за финалите в Испания. Лично президентът на WDC Джон Гриймшоу и връчи медалите.

Милка е член Клуб 2016 на Фондация "Димитър Бербатов" и с номинация за Клуб 2017. Тя е ученичка във втори клас на НУ „П. Славейков“ - гр. Пловдив. За нейното развитие се грижи екип от специалисти на „Ера денс къмпани“, в лицето на Кремена Шопова, Василена Шопова и Виктор Алеков.