НОВИНИ


ДВЕ ПЪРВИ МЕСТА ЗА ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА

На 17 и 18 март в Пловдив се състояха националните квалификации за Dance World Cup 2018. Финалите за световния форум ще се състоят през юни в Ситджес (Испания).
Виктория се представи с 2 солови танца в стилове модерн лирикъл и шоу денс. При многобройна и силна конкуренция тя стъпи два пъти на най-високото стъпало на почетната стълбичка и прибави в колекцията си още два златни медала. Постиженията са две квоти за финалите в Испания. Квоти получаваха само танци, класирани на първо, второ или трето място, а в някои категории и само първите два в класирането. 
Виктория получи и специална награда лично от председателя на DWC Джон Гриймшоу – участие във финалите без такси. Танцът и "Body love” бе с един от най-високите резултати – 98,6 точки, от възможни 100. Международното жури се състоеше от двама представители на Румъния и един от България в лицето на Никола Хаджиатанев - солист на Софийска опера и балет. Виктория допринесе и за още 4 призови места и 4 квоти на груповите танци на „Ера балет“ в три различни стила.

Виктория Илиева е член на Клуб 2015 и Клуб 2016 на Фондация "Димитър Бербатов". Тя е ученичка в ХI клас на НУМТИ „Добрин Петков“ в класа на Галина Гешева.