НОВИНИ


ИВАЙЛО ВАСИЛЕВ СПЕЧЕЛИ НАГРАДАТА НА Stage4Kids

На 25 февруари в емблематичната зала "Лейсхале" в Хамбург (Германия) се проведе третото издание на международния фестивал Stage4Kids.

30-имата участници в него (за всички инструменти и всички възрасти) се избират след видеоподбор и разглеждане на заявките от престижно международно жури. Малките музиканти до 12-годишна възраст, които събират най-високите оценки от журито, получават правото да свирят на сцената на една от най-реномираните световни музикални зали.
Ивайло беше допуснат за участие за втори път (след като участва и на първото издание през 2016 г.). Галаконцертът беше в продължение на 3 часа и по време на церемонията по закриването бяха връчени няколко специални награди за участниците с най-високи оценки от журито – както от видеозаписите, така и за изпълненията си на живо.
Връчени бяха само две парични награди - за най-високо оценените двама участници. Това бяха пианистът Ивайло Василев от България и 12-годишна пианистка от Германия. Отзивите за изпълнението на Ивайло, както от журито, така и от публиката, бяха изключително ласкави, нищо по-малко от „Той взриви залата!“. Освен наградата и прекрасните емоции, Ивайло получи покана за участие в конкурси в Русия и Австрия, както за участие във фестивал на открито в Амстердам.

Ивайло е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на Фондация "Димитър Бербатов", финалист за Голямата награда за 2016 г.