НОВИНИ


ДИМИТРИНА ГЕРМАНОВА С ГРАН ПРИ ОТ ЛОНДОН

 

От 16 до 18 февруари в Лондон (Великобритания) се проведе V Международен фестивал-конкурс "Stars of the Albion".
Със своите изпълнения Димитрина спечели аплодисментите на журито и публиката и в силна конкуренция заслужено спечели Гран при за вокално изпълнение. Тя получи и покана за конкурс във Венеция (Италия). 
Конкурсът се провежда в два кръга, в първия кандидатите се оценяват на базата на видеозаписи. До финалния кръг на петото издания бяха допуснати над 40 солови изпълнители и 15 ансамбли от 14 държави: Великобритания, Сащ, Малта, Израел, Русия, Украина, Латвия, Филипини, Франция, Армения, Грузия, България, Кипър и Канада. Надпреварваха се млади таланти и професионалисти в различни жанрове - пеене, танци, театър, инструменталисти. Изпълненията бяха оценявани от международно жури от певци, музиканти, продуценти и композитори. Заелите призови места участваха в галаконцерт, който се състоя в Rudolph Steiner Theater  в сърцето на Лондон.
Конкурсът се организира от международна академия за музика, и е под патронажа на Международната асоциация за сценични изкуства (WAPA). 

Димитрина е ученичка в VII клас в ОУ "П. Р. Славейков" - гр. Добрич. С пеене се занимава от едва 3 години в Студио за поп-рок певци "Сарандев" към ОМЦ, с вокален педагог Елена Карабельова. За това кратко време има награди от десетки конкурси в България и чужбина и изяви в телевизионни формати по националните телевизии.

Димитрина е член на Клуб 2016 на Фондация "Димитър Бербатов" и е номинирана за  Клуб 2017 г.