НОВИНИ


БРАТЯ ЧИКОЛОВИ С НОВИ НАГРАДИ

Пианистите Радослав и Георги завоюваха четири нови награди за България. Това се случи на един от най-престижните европейски музикални  конкурси - „Young virtuoso“, който се проведе в Загреб (Хърватия), от 14 до 18 февруари. Двадесет и четвъртото издание събра участници от 13 държави.
Сред силната конкуренция Радослав, който беше и най-малкият участник в своята категория, спечели втора награда и специалната награда за най-добро изпълнение на произведение от хърватски композитор. По-големият от двамата братя – Георги, заслужи най-високата награда в своята категория и специалната награда за хърватско произведение.

Участието на двамата млади талантливи пианисти стана възможно с подкрепята на Фондация „Димитър Бербатов“. Радослав и Георги са на 9 и 14 г. и са ученици в Националното училище за музикално и танцово изкуство в гр. Пловдив, в класа по пиано на изтъкнатата музикална педагожка Светлана Косева.
И двамата са членове на Клуб 2016 на Фондация "Димитър Бербатов", а Георги - и на Клуб 2014 и Клуб 2015, с номинация и за Клуб 2017.