НОВИНИ


ЯСЕН ПЕНЧЕВ СПЕЧЕЛИ ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА

От 24 до 26 ноември в Шумен се проведе XVII Национален есенен турнир по информатика Джон Атанасов”. Шестокласникът спечели първо място и златен медал в група VI и VII клас.
Турнирът се провежда ежегодно и е включен в календара на МОН. В него участват ученици от IV до XII клас от цялата страна.
Ясен се занимава с информатика от IV клас. През учебната 2016/2017 година той се представи отлично на всички състезания и завърши на 3-о място в официалната ранглиста на състезателите по информатика за група Е (IV и V клас).

На 27 ноември Ясен получи своя златен медал - спечелен с максимален резултат, от есенния кръг на Международния математически турнир „Математика без граници”. Състезанието се проведе дистанционно през октомври с участието на 16 059 ученици от 21 страни.
Турнирът се провежда за пета поредна година в три дистанционни кръга и един финален присъствен. Ясен е носител на златната купа и лавровия венец за V клас на предходното издание.

Ясен е член на Клуб 2013, 2014, 2015 и 2016 на Фондация „Димитър Бербатов“, включително и за постижения с изобразително изкуство.