НОВИНИ


ПРЕСЛАВА ДОБРЕВА С НОВ "ХЕТТРИК"

На 5 ноември в столицата се проведе ХIV Международен турнир по шотокан карате до "Шисейкан". Преслава спечели трите първи места и в трите дисциплини, в които участва. Фактът, че това е един от най-силните турнири през годината и че в него взеха участие около 20 клуба от България, Македония и Гърция, прави постижението още по-значимо.
Това беше първото състезание, изцяло издържано в духа на шотокан карате-до - под наслова „Ичи го, ичи е!” ("Един път, една среща!"). Не се раздаваха медали, а призьорите бяха награждавани с грамоти и с бурни аплодисменти - както за съотборници, така и за опоненти.

Самото състезание беше предшествано от семинар с един от най-добрите живи каратисти в света – Шихан Садашиге Като сенсей - 9 дан, главен инструктор на IJKA. Като сенсей беше и почетен гост на състезанието и повечето от децата не изпускаха от погледа си тази легенда на карате спорта. С удоволствие можем да кажем, че България е една от малкото привилегировани страни, удостоена с честта Като сенсей да провежда подобни семинари.

Преслава е лауреатът на Голямата награда на Фондация "Димитър Бербатов" за 2016 г.