НОВИНИ


ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА СТЕЛА БОЯНОВА

От 3 до 5 ноември във Велико Търново се проведе Балканската танцова спартакиада за Купа „Търновска царица“. Жури на състезаниято бяха престижни и доказани специалисти в областта на танцовото изкуство като проф. Лили Драгулева, Елизабет Минотоли от Италия, д-р Бонка Матова, Атанас Месечков и др.
Стела от Пловдив взе участие в престижния конкурс с две солови изпълнения. Танцът „Пламък“ в стил характерни танци беше класиран на първо място, а танцът „Магията“ в стил оупън извоюва трето място и бронзов медал за Стела в много трудна и оспорвана битка "битка на титаните“. Стела премина през полуфинали и финали, за да стигне до почетната стълбичка в този стил.
Стела взе участие и с четири групови изпълнения - на танците „Затворническо танго“ - стил мюзикъл, „Малхари“ - стил характерни танци, „Слънчево затъмнение“ - стил оупън и „Hello” - стил лирикъл. Всички те се класираха на челни позиции.
Стела  е ученичка в IX клас в СУ “Паисий Хилендарски“ - гр. Пловдив. Тя е част от състава на "Ера балет" и развива своя талант там вече 5 години под ръководствто на хореографа Кремена Шопова.