НОВИНИ


ДВА ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА МИЛКА ГЕОРГИЕВА

От 3 до 5 ноември във Велико Търново се проведе VI Балканска танцова спартакиада за Купа "Търновска царица“. Международното жури бе в състав проф. Лили Драгулева, д-р Бонка Матова, Атанас Месечков, Елица Луканова, Риолина Тодорова (балет ,,Арабеск“ ) и Елизабет Минотоли - Италия (специалист по балет и контемпорари).
Милка се представи в три различни стила със солови, дуетни и групови танци. В коронния и стил акробатик денс тя бе безапелационен победител при най-малките с танца "Неродена мома“. Милка ни зарадва и с още едно първо място в стил лирикъл за танца си "Диамант“. За  танца "Злодеида"  тя се окичи с бронз, след като премина през оспорвана битка с полуфинали и финали в стил оупен. В същият стил и в съвсем нов дует - с Деница Стойчева и танца "Барби шок“, отново стъпи на третото място. Милка допринесе и за Гран при на балета в стил лирикъл, както и за първото място на груповия танц "Ангели“.
Милка е ученичка във втори клас на НУ "Пенчо Славейков“ - гр. Пловдив. От 4-годишна се занимава с танцово изкуство и танцови спортове в школата на "Ера балет“ с ръководители Кремена Шопова и Искра Илиева. За нейното развитие се грижат и Василена Шопова и Виктор Алеков.