НОВИНИ


ЗЛАТО ЗА ДИЛЕК ХАДЖИАЛИЕВА

От 3 до 5 ноември в старопрестолния град Велико Търново за шести път се проведе Балканска танцова спартакиада за Купа "Търновска царица“. Международният съдийски панел бе в състав: проф. Лили Драгулева, д-р Бонка Матова, Елизабет Минотоли - Италия (специалист по балет и контемпорари), Атанас Месечков и Риолина Тодорова (балет ,,Арабеск“ ). Събитието се провежда под патронажа на кмета на града и е в календара на Министерство на културата.
Дилек взе участие в този празник на танцовото изкуство с три солови изпълнения, един дует и четири групови танца. За първа година тя се изяви със соло в стил лирикъл - "Unstedy", и след преминаване през полуфинали и финали, тя безапелационно се изкачи на първото място при юношите.
Както се случва на повечето танцови състезания, битката за медали при юношите е най-осопорвана. Този форум не направи изключение и на Дилек и се наложи да се бори за медалите и в стиловете акроденс и оупен. В стил акроденс тя стигна до второто място с танца си "Зина - принцесата войн“ със солово изпълнение. И стана първа в стил модерн за дуета "Докато смъртта ни раздели“, изпълнен заедно с Виктория Илиева, но вече във възраст сеньори. Диди допринесе и за третото място на "Ера балет“ при груповите танци - в стиловете мюзикъл, оупен, характерни танци и лирикъл.
Дилек е от Асеновград, деветокласничка в НГСЕИ - Пловдив, специалност актьорско майсторство. От три години е в редиците на "Ера балет“, а преди това се е подготвяла в ТФ "Косара“ - Асеновгард. За нейната подготовка се грижат старши треньорът Кремена Шопова, Василена Шопова и Виктор Алеков.