НОВИНИ


ЧЕТИРИ ПРИЗОВИ МЕСТА ЗА ВИКТОРИЯ ИЛИЕВА

От 3 до 5 ноември във Велико Търново се състоя VI Балканска танцова спартакиада. Съдийският панел се състоеше от доказани имена в танцовото изкуство: проф. Лили Драгулева, Елица Луканова, Атанас Месечков, д-р Бонка Матова, Риолина Топалова и Елизабета Минотоли  от Италия. 
Солово и в дует Виктория се състезава в пет стила. Тя успя да се качи на стълбицата на победителите четири пъти: получи златни медали в стил оупен за соловия си танц "Живот без светлини“ и в стил модерн за дуета си с Дилек Хаджиалиева "Докато смърта ни раздели". И двата са дело на младата хореографка и петкратна световна шампионка Василена Шопова. Само на няколко точки от първото място и със сребърни медали Вики се качи на стълбицата на победителите със солови изпълнения в стилове модерн - "Madness", и балет с вариация от Па де троа от "Лебедово езеро“. Тя получи и едно от трите специални отличия "Майстор на танца“.
За многобройните участници на спартакиадата специален клас даде гостенката от Италия Елизабет Минотоли.
Виктория е ученичка в XI клас на НУМТИ "Добрин Петков“, специалност класически танц, в класа на Галина Гешева. С танцово изкуство и танцови спортове се занимава вече 11 години и в школата на ,,Ера балет“ - Пловдив.