НОВИНИ


ВЯРА ПЕНЧЕВА С ДВЕ НОВИ НАГРАДИ

На 28 и 29 октомври се проведоха церемониите по награждаване на победителите в два конкурса от календара на МОН националният „Вълшебният свят на Родопите” и международният „Аз обичам Черно море”.

НК за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите”  се провежда ежегодно в гр. Кърджали и е част от празничната програма за Деня на Кърджали – 21 октомври. Със своята творба „Дяволският мост“, изобразяваща една от емблематичните забележителности на Родопите, Вяра спечели второ място.
МК „Аз обичам Черно море” се провежда ежегодно в гр. Несебър и е част от програмата  на Община Несебър за отбелязване на 31 октомври – Международният ден на Черно море. Тази година Вяра участва с две рисунки и за пореден път спечели първо място.

Това са поредните две награди в колекцията на малката художничка, която много обича да рисува и редовно участва в национални и международни конкурси по изобразително изкуство. Нейните рисунки са изпълнен с ярки цветове и слънчеви усмивки и се отличават с оригинален стил, който тя сама е изградила, експериментирайки с различни техники и материали. 

Вяра започва да участва в конкурси едва навършила 4 години и през 2014 г. печели първата си голяма награда - трето място сред участниците от всички възрасти (4 - 15 г.) на международен конкурс в Керала (Индия). Досега 8-годишната Вяра има в колекцията си повече от 80 награди. Само през настоящата година, те са вече 28,от които 15 са от международни конкурси.

Вяра е лауреат на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2016 г.