НОВИНИ


Преслава Добрева с нови световни титли

На ХХV Световно първенство и Х Световна Кохай купа по шотокан карате-до, което се проведе от 6 до 8 октомври в град Егер (Унгария), малката Преслава извоюва не една, а две световни шампионски титли в ученическите степени. Те са и в двете индивидуални дисциплини, в които участва - ката и кумите. Така шампионката защити титлите си от миналата година и отново накара всички в огромната спортна зала на два пъти да чуят българския химн. 

Преслава победи своите съперници по безспорен начин. След финала на кумите, изигран с представителка на домакините, тя беше поздравена от треньора на загубилата състезателка, който изказа своето уважение и респект към нейния състезателен дух.

След 24-часово пътуване от България до Унгария и още толкова обратно, Преслава се чувства удовлетворена от постиженията си на този световен форум, събрал над 30 държави и около 1500 участници, избрани да представляват и защитават авторитета на държавите си. Тя отново развя флага на своята родина от най-високото място на стълбицата на победителите.
Защити и лауреатското си звание: Преслава спечели Голямата награда на Фондация "Димитър Бербатов" за 2016 г., която и бе връчена по време на грандиозния благотворителен мач на фондацията AllStars в София през юни.