НОВИНИ


Ивайло Василев спечели две първи награди

8 октомври е ден на големи емоции за 9-годишния пианист, ученик на клавирния педагог Емилия Канева от НМУ „Л. Пипков“.
На тази дата завърши VIII Международен клавирен конкурс „Интерфест“ в Битоля (Македония), в рамките на едноименния музикален фестивал там. Конкурсът - на високо ниво, беше в 6 възрастови групи и отделно за пианисти-изпълнители без възрастови ограничения. 
Ивайло се състезава в категория А1 (родени 2006 – 2007 г.) и спечели единствената абсолютна първа награда в целия конкурс, с резултат 100 от 100 точки. Максимален резултат нямаше в нито една друга група, нито при пианистите-изпълнители.
В допълнение на това на Ивайло беше присъдена и една от двете специални парични награди за млади изпълнители на името на италианския пианист Filippo Trevisan.

На същата дата излязоха и резултатите от видео конкурса „Майстори на пиано сонатата“, част от Great Composers Competition Series, където Ивайло отново е награден с първа награда за изпълнението си на класическа соната.
Ивайло е член на Клуб 2016 на Фондация "Димитър Бербатов" и е финалист за Голямата награда в категория „Изкуство“, I-IV клас за 2016 г.