НОВИНИ


Кристина Баракова извоюва първо място

Деветгодишната солистка на ДВГ „Слънце” при ОБДЦКИ - гр. Русе, безапелационно се изкачи на най-високото стъпало на конкурс, който е сравним с детска Евровизия. „MusikForKids” , традиционно се провежда в красивия град Яш (Румъния).
От 4 до 7 август там се състезаваха някои от най-добрите млади гласове на Европа, предварително преборили се за това право. Кристина го спечели след като на престижния български конкурс „Сребърна Янтра” 2016 получи покана за директно участие във финала на „MusikForKids” 2017, връчена и лично от директора на формата.

На специален коктейл при посрещането бяха представени изпълнителите от общо 10-те държави участнички в състезанието: Малта, Русия, Молдова, Италия, Испания, Турция, Боливия, Таджикистан, България и Румъния. Кристина, която за втора поредна година е член на фондация "Димитър Бербатов", очарова многочленното жури и публиката с изпълнението на песента на младия Майкъл Джексън Who”s Loving You”. На сцената с нея танцуваше балет „Динамик” от Румъния, със специално подготвена сценична хореография и костюми.
На Гала вечерта Кристина получи своя 
златен медал и купа, като мина по червения килим за връчването на наградите.