НОВИНИ


Добромир Ангелов спечели златен медал

Добромир спечели златото на финала на откритата Международна математическа олимпиада на Азия - AIMO, която се проведе в столицата на Малайзия - Куала Лампур, от 3 до 5 август. За да сбъдне мечтата си той прелетя близо 9000 км и се доказа сред множество от най-добрите математици в света.
Във финала на състезанието участваха над 1300 ученици от ІІІ до ХІІ клас, представители на 12 държави: Бразилия, България, Индонезия, Казахстан, Китай, Макао, Малайзия, Мианмар, Тайван, Тайланд, Узбекистан и Хонгконг. Състезанието се проведе в рамките на 120 минути, в които участниците трябваше да решат 30 задачи с отворен отговор. 
Добромир се класира за участие в това състезание след спечелване на златни медали на Математическата олимиада на училищата от Сингапур и Азия - SASMO, и на предварителните три кръга на Международното състезание „Математика без граници”.
Добромир е ученик в ІV клас на СУ "П. Р. Славейков" в гр. Добрич. През новата учебна година ще продължи да развива таланта си в МГ "Петър Берон" - гр. Варна.