НОВИНИ


Мартин Паунов – сребърен медалист

От 5 до 9 април в Клуж – Напока (Румъния) се проведе IX Европейско първенство по карате за всички възрасти. 

9-годишният Мартин се състезава в дисциплините кумите и ката индивидуално. Той спечели сребърен медал и завоюва престижното второ място в дисциплината ката индивидуално, категория момчета 9 г., зелени и сини колани. В напрегнатата битка за призовите места участие взеха най-добрите състезатели в категорията от Италия, Англия, Унгария, Чехия, Румъния и др.

Състезанието е от календара на Световния съюз на карате федерациите (WUKF). Участие в него взеха над 1800 състезатели от 26 европейски държави. Първенството е уникално от гледна точка на брой участници и състезателни категории – от деца до ветерани.

След миналогодишното си трето място от Европейското първенство по карате, проведено в Монтикиари (Италия), Мартин изкачи следващото стъпало на призовата стълбичка, доказвайки, че талантът, подкрепен с усилия и воля води до успешни битки, независимо от огромната конкуренция. Още със завръщането си в България, той започна подготовка за Световното първенство по карате през есента на 2017 година.

 

Мартин е член на Клуб 2016 на Фондация „Димитър Бербатов“.