НОВИНИ


ВГ „Бамбини“ отново с първа награда

От 21 до 23 октомври в София се проведе XII Международен фестивал на изкуствата "Кръстопът на музите“ - 2016! Фестивалът, който се организира за дванайста поредна година, има състезателен характер и се провежда в направленията вокал, танци и лирика. 

В номинацията "Популярна музика", децата от пловдивската ВГ “Бамбини“ представиха нов авторски аранжимент и различна тригласна интерпретация на песента „Къде си, вярна ти любов народна“. Представянето на всички участници в направление вокал се оценяваше от авторитетно международно жури с председател Маргарита Хранова. Бурно аплодираното от публиката и журито изпълнение на "Бамбини" бе високо оценено с челното място!

Първата награда е поредното високо отличие на децата от ВГ „Бамбини“, които се обучават под ръководството на Снежана Донева и Димитър Донев. 

Вокална група „Бамбини“ е една от водещите и утвърдили се формации в Центъра за подкрепа и личностно развитие към Общински детски комплекс - гр. Пловдив. Групата се отличава с авторски репертоар от песни и аранжименти и със свой индивидуален стил и сценичен вид.