НОВИНИ


Нови отличия за Давид Мавродиев

Дейви завърши ноември така, както го започна - с награди.

Получи отличие от общонационалния младежки конкурс за есе „Животът ни е като нощ и ден" - Русе. На най-малкия класиран участник журиращата комисия отреди единствената специална награда на конкурса „за концептуалност и оригиналност на текста" - за римуваното огледално есе импресия „Животът ми е...". 

Другата специална награда бе от училището на Давид - публикация за най-добрия конкурсен проект на английски език, с тема „My favourite person". Едноименната творба на Дейви, представяща Димитър Бербатов, бе единствената официално публикувана ученическа разработка.

Столична община го класира на второ място в общонационалния конкурс за есе на тема „Зелени хоризонти пред съвременните градове". Първоначално журито присъжда на римуваната творба на Давид челната позиция, но след като разбира, че той е седмокласник, а конкурсът е за ученици от VІІІ-ХІІ клас, комисията счита за най-удачно едноименното му произведение да получи единствената втора награда.

Трета награда в раздел „Поезия" Дейви получи във Варна от ІХ Национален конкурс за литературно творчество и визуални компютърни изкуства „Морето, морето, морето...". От разгледаните 426 литературни творби на 307 участници, журито оцени подобаващо стихотворението на 13-годишния поет „Залезно-отливно".

Въпреки постоянните си успехи на литературното поприще, Дейви приема за свое най-голямо лично постижение включването си в софийския отбор по информатика. Той си извоюва мястото още на 16 ноември, когато на квалификациите в Академията на „Телерик" седмокласникът успя да се класира трети. Мотивиран от първите сериозни стъпки в света на програмирането, Давид продължава обучението си под ръководството на Явор Никифоров, който след резултатите от практикума, проведен на 30 ноември, го премести от втори модул направо в четвърти, при много напредналите млади програмисти.