НОВИНИ


Ибрахим и Хасан - отново конкурси, отново награди

Едва завърнали се от участието си заедно с Крисия в детската Евровизия, талантливите пианисти от Шумен се окичиха с нови отличия. Братчетата Игнатови се връщат към обичайния за тях ритъм на ежедневно усилено свирене и участия в клавирни конкурси. На III Международен клавирен конкурс "Андрей Стоянов", който се проведе на 20-23 ноември в НМА „Панчо Владигеров" - София, те оправдаха очакванията да се представят отлично. 

80 участници, разпределени в 8 възрастови групи, показаха таланта си на клавирния конкурс.
Преди две години, точно този конкурс отвори вратата към изявите на бъдещите млади виртуози на пианото, като им определи първата награда. В третото издание Ибрахим се състезава в своята - 3-а група, а Хасан се прицели в по-високата по възраст - 4-а. Резултатът е - първа награда и Специалната награда за изпълнение на произведение от български автор за Хасан Игнатов и втора награда за Ибрахим. 

"Пиесите, с които двамата се представиха, обичайно се свирят от 10 години по-възрастни пианисти - коментира проф. Ростислав Йовчев, член на журито. - На тях по-високата летва не им е трудна."