НОВИНИ


Велимир Кьосев взе наградите на МК "Шуман - Брамс"

Лауреатът на Голямата награда на Фондация „Димитър Бербатов" за 2013 г. в категория Изкуства, ІХ-ХІІ клас, спечели призовата първа награда и златен медал в III възрастова група на Международния клавирен конкурс „Шуман - Брамс" Присъдена му бе и специалната награда „Росица Иванчева" за висок професионализъм. Конкурсът се проведе на 12-15 ноември в Пловдив. 

Признанията са от особено значение за 15-годишиния ученик на НМУ „Любомир Пипков", който впечатли журито с дълбоката си интерпретация на две от Брамсовите балади оп. 10, както и със забележителното си изпълнение на пиеси върху музика из балета „Ромео и Жулиета" от Прокофиев.

В петото издание на конкурса, създаден през 2003 г., участваха над 45 млади изпълнители от България, Полша и Азърбейджан. Съставът на журито, председателствано от  проф. д-р Атанас Куртев (НМА „Проф. Панчо Владигеров" - София") участваха изтъкнати наши и чуждестранни клавирни изпълнители и педагози.

 

Велимир е от София, учи в класа по пиано на изключителния клавирен педагог Емилия Канева,участва в редица национални и международни конкурси за млади пианисти и има вече над 15 призови отличия.