НОВИНИ


И ноемврийски награди за Давид Мавродиев

На 3 ноември в Севлиево бяха наградени победителите от ХІ Национален конкурс „Златна есен - плодовете на есента". Журито отреди на огледалния стих на Дейви „Отнесено-есенно" и римуваната импресия „Есенни сълзи" единственото първо място в групата. Рекорден брой участници имаше тазгодишното издание на този конкурс от календара на МОН - над 900, от близо 100 школи, клубове, училища и читалища. 

Предишния ден Давид бе информиран, че печели специална награда от друг конкурс на МОН - ХХІІ Национален ученически конкурс на НК „Родолюбие", с римуваното есе „Паметта на историята или за любовта към Отечеството, превъзхождаща всички световни добрини".

В конкурса за фентъзи разказ "Послания от Изтока" пък, Давид стана втори - в читателска класация на фентъзи фенове с римуваната си проза „Ая". Тя бе одобрена, публикувана и допусната да се състезава в силно конкурентна среда, наред с творбите на утвърдени имена в жанра, тъй като конкурсът нямаше възрастово ограничение, а Давид беше най-малкият участник.

Месецът всъщност започна с отличието на силния VІІ Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски" от календара на Министерството на културата. Дейви взе трета награда сред 198 млади автори с 205 творби, както и 17 редакционни екипа. Тя е за фейлетона „Новина от бъдещето" в раздел „Журналистика".