НОВИНИ


Щедър край на щедра за Давид Мавродиев година

В месеца на коледните чудеса вместо сняг за Дейви заваляха награди. 

Вчера той бе информиран, че неговата римувана „Тайна приказка" ще бъде представена на публиката от професионални актьори, като специална награда в конкурса „Пощенска кутия за детски приказки".  

За друг авторски римуван текст, съчетан с лично изготвени от него илюстрации и подвързани в малка книжка, Давид бе отличен с първа награда в национален конкурс за илюстрована приказка на Столична библиотека. Неговото училище - 88-о СОУ „Димитър Попниколов" - София, също го отличи. Римуваната „Елхова приказка" получи специална награда в конкурс за най-оригинална коледна приказка. 

През декември Давид бе награден и с първо място в национален конкурс по гражданско образование „Хората - еднакви и различни", организиран от МОН. Римуваното есе „Кучешки живот в два свята" на 12-годишния ученик се състезаваше с още 157 есеистични произведения на по-големи по възраст млади автори.  

Дейви пребори успешно конкуренцията не само в литературата, но и в спорта. Той стана първи във вътрешен турнир на своя клуб, а за цялостното си успешно представяне на национални и международни състезания през спортната 2013 г. възпитаникът на сенсей Виктор Свиленов бе награден със специален плакет от ръководството на КК „Ипон".